Кайсии , сушени натурални без костилка

  • Кат. номер: 6002

Продуктите ни са внимателно подбрани и проверени, за да ти предложат най-доброто от природата. За нас е важно да запазим вярата в чистите и непреработени продукти.

 

Сушени кайсии от нашата градина, внимателно събрани и изсушени без никакви добавки напълно натурални.

 

Полезни свойства на сушените кайсии за човешкия организъм

 

1. Тя е особено полезна за хората със заболявания на сърдечно-съдовата система, тъй като извежда извън организма излишния холестерол и облекчава сърдечната дейност.

 

2. Още едно изключително нейно свойство е, че нормализира работата на инсулиновата дейност на панкреаса. Това е и причината тя да бъде назначава при захарен диабет.

 


3. Плодовете са полезни при нарушения в работата на стомашно-чревния тракт, при запек. Лекарите препоръчват вечер да се кипнат няколко сушени плода, които да се изядат на сутринта, и да се изпие водата, в която са врели. В рамките на месец работата на червата се нормализира.

 

4. Този продукт се използва и за профилактика при онкологични заболявания.

 

5. Сухите плодове подобряват зрението и се употребяват за профилактика на офталмологични заболявания благодарение на съдържащите се в състава им витамини от група В.

 

6. Те укрепват имунитета и се борят с авитаминоза, тъй като съдържат витамин С.

 

7. Кайсиите се наричат плодове на младостта благодарение на високото съдържание на витамин А. Те имат подмладяващ ефект, активират синтеза на колаген, хиалуронова киселина и таурин.

 

8. Никотиновата киселина, или витамин РР, участва в метаболизма на мазнини, белтъчини, поддържа тъканното дишане.

 

9. Сушената кайсия е калоричен продукт. Но енергетичната ценност компенсира това, което е и причина тя да се използва по време на диета. Плодът подхранва организма и го насища за дълго време.

 

Кайсии могат да се използват както като самостоятелен продукт, така и да се добавят в различни ястия. Те прекрасно допълват вкуса на месо, могат да бъдат добър десерт и прекрасно се съчетават със зърнени храни. Използват се често и в напитки.

 

Примерни рецепти:

 

Печено пиле със сушени кайсии

 

Необходими продукти:


1 неголямо пиле
Домати – 3 бр.
Лук – 2 глави
Сушени кайсии – 200 гр
Чесън – 4 скилидки
Сол, масло, подправки на вкус.


Начин на приготвяне:


Пилето се реже на порции, посолява се, наръсва се с подправките и се задушава с маслото до полуготовност. Обелката на доматите се отстранява, като се полеят с вряла вода, а предварително накиснатите сушени кайсии се нарязват на ленти. Лукът се нарязва на кръгчета, а чесънът на дребно. Всички продукти се добавят към пилето и ястието се задушава още половин час до готовност.

 

Десерт с извара и сушени кайсии

 

Необходими продукти:


Извара – 200 гр
Краве масло – 50 гр
Бисквити – 150 гр
Сушени кайсии – 3 бр


Начин на приготвяне:

 

Десертът се приготвя за 20-30 минути. Кравето масло се разтопява и към него се добавя изварата. Бисквитите се стриват на прах, половината се добавят в сместа от извара и масло и сместа се разбърква. Сушените кайсии се режат на 4 части. След това се взима малко от сместа, сплесква се в ръката, поставя се парченце сушен плод и се прави на топче, което се овалва в кокосово брашно. От сместа се получават приблизително 10 топчета.

 

Шарлота със сушени кайсии и ябълки

 

Необходими продукти:


Ябълки – 4 бр.
Сушени кайсии – 150 гр
Яйца – 3 бр.
Брашно – 1 ч. ч.
Захар – 0,5 ч. ч.
Краве масло – 50 гр
Бакпулвер – 1 ч. л.


Начин на приготвяне:


Ябълките се почистват и нарязват на филийки. В тиган разтопяваме маслото и половината от захарта, след което добавяме ябълките и ги оставяме за 15 минути. Разбиваме яйцата с останалата захар, като паралелно смесваме брашното с бакпулвера и прибавяме към сместа. Намазваме тавичка с масло и подреждаме ябълките и сушените кайсии. Върху тях изсипваме получената смес и печем 25-30 минути.

 

6,00 лв.
Базова цена: 6,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!